Henry Schein
Nieuws

Wintersport? Leuk! Wat doe je met je huisdieren?

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur. In sommige gevallen is het zelfs al begonnen. Op veel plekken in de verschillende bergketens in Europa ligt al een flink pak sneeuw. Het wordt dus weer tijd om die kant op te gaan. Maar wat doe je met je huisdieren? Vraag je de buurvrouw om op ze te passen? Breng je ze onder in een pension? Want waar je hond waarschijnlijk wel graag mee gaat naar het bos of het strand, zal hij de sneeuw waarschijnlijk minder waarderen. Hoe je het ook regelt, je zorgt er natuurlijk voor dat je huisdieren de meest betrouwbare zorg krijgen in de tijd dat jij op de lange latten staat. Zorg er dus voor dat het voer (bijvoorbeeld dat van Henry Schein), de medicatie en het knuffelkleedje mee gaan naar de tijdelijke oppas.
Henry Schein

Een gelukkig huisdier heeft geen stress

Het kan voor een huisdier best heel stressvol zijn als jij op vakantie bent. Zo’n beestje weet niet of jij ooit nog terug gaat komen en zal misschien niet precies op dezelfde tijden voer en medicatie krijgen als wanneer jij alles regelt. Het is dan van belang om je huisdier zoveel mogelijk in dezelfde omstandigheden te laten. Katten kunnen in veel gevallen prima thuis blijven, als er maar even iemand is die voor ze zorgt en de kattenbak verschoont. Voor honden ligt het vaak wat lastiger. De buren hebben misschien niet de mogelijkheid om een aantal keren per dag een flinke wandeling te gaan maken. Een kennel of pension kan dan een betere optie zijn.

Terug van vakantie?

Dan kan het zomaar zijn dat je hond uit zijn dak gaat als jij er weer bent. Stap dus vooral niet in je mooiste pak binnen, je raakt op de grond aan het knuffelen. Katten daarentegen zijn loeders. Ze hebben het je hele vakantie prima gehad, maar zullen dat nooit toegeven. De kans is groot dat je de eerste paar uur, of zelfs dagen, volkomen genegeerd wordt door je kat.

Hoe krijg je zo’n beest in een reismandje?

Om je huisdier naar het pension of de kennel te brengen, kan het nodig zijn dat ‘ie in een reismandje moet. Zet het mandje al ruim van te voren in de kamer. Laat je huisdier eraan snuffelen, op klimmen en in gaan liggen. Wanneer het dan tijd is om te vertrekken, dan is het mandje al bekend en hoef je geen complete battle te leveren om je huisdier mee te krijgen.

Laat een antwoord achter