Nieuws

Hoe beveilig je je huis tijdens vakantie?

We kennen het allemaal, het gevoel dat we lekker op vakantie gaan. Eindelijk lekker even weg van thuis, de zon op zoeken en tot rust komen. Het enige wat je achterlaat, is je huis. Je moet je huis natuurlijk goed beveiligingen in de tijd dat jij er niet bent. Veel mensen kiezen ervoor om iemand uit hun bekende kring in hun huis te laten. Zo heb je een soort oppas voor je huis. Niet iedereen houdt hiervan. Deze mensen moeten het dus simpelweg oplossen met de juiste beveiliging. Wij geven je graag wat tips!

Zichtbaar

Hoe zichtbaarder je woning is, hoe lastiger je het maakt voor een inbreker om onopgemerkt in te breken. Daarom is het belangrijk dat bijvoorbeeld de voordeur van je woning niet verscholen zit achter een muur. Daarom geven we je de tip om de voortuin goed bij te houden zodat de voordeur goed in zicht blijft.

Mistmachines

Een populaire manier van beveiligen zijn mistmachines. Mistmachines zorgen voor extra veiligheid en vaak voor het voorkomen van een inbraak. Een mistmachine reageert binnen een seconde en ontneemt de inbreker zijn zicht. Je kan je dan ook wel voorstellen dat dit een grote schok is voor de inbreker en dat dit ervoor zorgt dat hij gelijk de benen neemt. Mistmachines worden steeds populairder en worden vaker aangeschaft als beveiliging voor in huis.

Schriklichten

Schriklichten worden vooral gebruikt om inbrekers het een stuk lastiger te maken om in te breken. Ook schriklichten kunnen een inbraak voorkomen omdat het felle licht afschrikt. Schriklichten zijn lichten die automatisch aangaan als er beweging is bij de detector. De inbreker wordt uit zijn concentratie gehaald door het licht en begint daardoor te twijfelen of er niet iemand thuis is. Je hebt verschillende mogelijkheden met schriklichten. Vaak werken ze door een detector, maar je kan ze ook op bepaalde tijdstippen instellen. Zo gaan ze elke nacht op bepaalde tijdstippen aan en uit.

Camera

Camerabewaking is tot op de dag van vandaag nog steeds een bekende manier van beveiliging. Het kan erg nuttig zijn om verdachte activiteiten op te nemen. Een of meerdere camera’s die gericht zijn op gevoelige plekken in en rondom je woning zijn ontzettend zinvol. Een camera geeft je niet alleen een veiliger gevoel, maar kan ook werken voor bewijsmateriaal. Als je op vakantie bent, kan je deze beelden ook checken vanuit een ander land. Dit kan je vakantie een stuk leuker maken, doordat je geen stress hebt voor inbrekers in je huis. Zo kan je alles in de gaten houden.

Geef een reactie