Nieuws

Redenen om vaker te fietsen, ook in deze tijd

Fietsen is ontzettend goed voor je. Dat hoeven we geen twee keer te zeggen. Je bent tenslotte in beweging en je bent buiten om van de frisse lucht te genieten. Bovendien word een mens van buiten zijn veel gelukkiger dan van binnen zitten. Zeker in deze tijd is het belangrijk om extra goed voor je mentale en fysieke gezondheid te zorgen. Kies er daarom voor om wat vaker de fiets te pakken!

Verbeter je conditie

Met fietsen verbeter je je lichamelijke conditie. Zeker als je langere afstanden fietst. Je hoeft hiervoor echt niet op een racefiets flinke kilometers te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook gewoon op je stadsfiets dames een eindje langs de weilanden of door het bos fietsen. Het belangrijkste is dat je in beweging blijft. Voor optimale gezondheid wordt aangeraden om elke dag minstens een half uur te bewegen. Je kunt als intentie zetten om dus minstens een half uur op pad te gaan met de fiets, maar je kunt het ook in stukjes hakken en verspreid over de dag even de fiets te pakken naar de supermarkt of een wandeling maken.

Een goed excuus om naar buiten te gaan

Zeker in deze tijd is het misschien verleidelijk om binnen te blijven. Velen van ons werken nu tenslotte thuis en het is even niet zo gemakkelijk om met familie en vrienden af te spreken. Hierdoor gaan we misschien minder snel de deur uit, omdat het niet hoeft. Maar hele dagen binnen zitten is niet goed voor je gezondheid. Een mens heeft elke dag frisse lucht en zonlicht nodig. Dus, zie je dat het zonnetje tevoorschijn komt door je woonkamer ramen? Spreek dan met jezelf af dat je gelijk de deur uit gaat en een blokje om gaat lopen of fietsen. Zo houd je je mentale en lichamelijke gesteldheid op peil.

Fietsen maakt gelukkig

In deze tijd voelen veel mensen zich wat minder gemotiveerd en zelfs gestrest en depressief. De situatie lijkt uitzichtloos, en dat gaat veel mensen niet in de koude kleren zitten. Een goede manier om stress en depressie te verminderen is door te gaan fietsen. Onderzoek heeft bewezen dat mensen die fietsen (of andere vormen van lichamelijke beweging beoefenen) gelukkiger zijn. Als je je lichaam beweegt maak je namelijk gelukshormonen aan. Deze zijn ontzettend belangrijk voor je mentale gezondheid. Bovendien verlagen deze hormonen het stress hormoon cortisol. Dus wees lief voor jezelf en je brein, ga lekker een eindje fietsen!

Ontdek Nederland op de fiets

Er zijn nog veel meer redenen om de fiets te pakken. Zo kun je op de fiets heerlijk genieten van de omgeving, zeker als je ervoor kiest om door de natuur te fietsen. In Nederland zijn er veel prachtige fietsroutes te vinden die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken.

Geef een reactie