panama jack
Nieuws

Kampeer trip

Voor een kampeer trip met mijn familie had ik veel spullen nodig. Gear, noemen ze dat. Een slaapzak, muts, tent, opblaas luchtbed, een waterfles, waterdicht zeil, aanstekers, potje om op te koken, een theeketel. Het werd nog een hele investering. Het enige wat ik niet kon vinden, waren goede stevige kampeerlaarzen. Toen werd ik gewezen op Panama Jack 

Hoewel ik eerst was terughoudend was, kon ik na één kijkje op de site al zien dat zij hadden wat ik nodig had. Als je zelf even door de producten scrollt, zie je meteen dat ze een enorm assortiment hebben aan laarzen, boots, met of zonder hak, met rits of instappers, leer, wol, suede, allemaal kwalitatief sterk en ook nog eens prima aan te zien. Ik koos een paar wandelschoenen met veters, en de Panama Jack Phoebe boots, met een rubberen vierkante blokhak en zwart wollen voering. Het oog wil ook wat. En wat het belangrijkste was; deze schoenen moesten tegen een stootje kunnen!
Volgens het journaal ging het namelijk flink onweren in de avond, en ik zag het alweer gebeuren dat ik in een zeiknatte tent sliep of mijn laarzen last minute zou vergeten. Ik ben namelijk echt een pechvogel. Daarom heb ik de schoenen naast mijn bed gezet zodat ik ze de volgende ochtend meteen aan kon. Een slimme zet, want het kostte nog heel wat voeten in de aarde (haha, kampeergrapje) om alle spullen, rugtassen, tentjes en slaapzakken in de auto te krijgen.

Begin van de vakantie

Het begon al goed; het was al aan het onweren toen we nog onderweg naar het kampeerterrein waren. Het kwam met bakken uit de lucht, en ik zag mijn prachtige nieuwe laarzen al ten onder gaan aan de modderpoelen waar we straks doorheen zouden moeten plensen.
Maar, wonder boven wonder; de schoenen deden het fantastisch. Ik zelf wat minder. Ze lieten geen water binnen, de modder gleed er zo vanaf en mijn voetjes waren heerlijk warm. Mijn zusje op haar witte sneakers had het wat zwaarder, en ik zag af en toe een jaloerse blik naar mijn schoeisel.
Uiteindelijk leende ik haar mijn wandelschoenen, en gingen we samen vrolijker op weg.

Het kampeertripje was uiteindelijk ontzettend gezellig, als je het begin niet meetelt. Of misschien moet het juist eerst zwaar zijn, zodat je extra kan genieten van de leuke momenten. Ik heb thee met koekjes bij het kampvuur gedronken, ik heb uren gegiecheld met mijn zusje in de slaapzak, en werd met het geluid van vogels wakker. En mijn schoenen stonden er nog net zo stevig bij als toen ik ze binnen kreeg.

Geef een reactie