IP camera
Nieuws

Laat je huis veilig achter tijdens je vakantie

Je zit al heerlijk te dromen van je vakantie die voor de deur staat. Je bent van plan om lekker naar de zon te reizen en dit vieze en druiligere weer te ontvluchten. Alles is al geregeld (tickets, verblijf, auto). Je hebt nog snel even de buurvrouw gevraagd of ze de planten af en toe water kan geven. Gelukkig is zij hier altijd wel voor in.
Alles lijkt in kannen en kruiken totdat je je realiseert dat het misschien helemaal niet zo handig is om in deze periode weg te gaan. Inbrekers kunnen sneller en gemakkelijker zien dat je voor een langere periode afwezig bent. Gelukkig is daar nu een handige gadget voor: de IP Camera.

IP Camera

Eigenlijk is het al een tijdje op de markt maar begint het nu pas echt populair te worden. IP staat voor Internet Protocol en houdt in dat de camera is verbonden met het internet. Dit werkt het beste via je eigen WIFI verbinding. Met deze camera kan je zien wat er zich in en rondom je woning afspeelt. Je kan er beelden mee opnemen en later terug kijken op je telefoon of op de computer.
Het is ook mogelijk om live mee te kijken wat er in de omgeving aan de hand is. Afhankelijk welke type camera je kiest kan je ook bericht krijgen op het moment dat er beweging wordt waargenomen. Je krijgt dan bijvoorbeeld bericht op je telefoon.

Leuk speeltje

Naast dat het natuurlijk een hele handig manier is om de omgeving in de gaten te houden, is het ook een leuk speeltje voor de gadgetfreaks onder ons. Er is een zeer ruim assortiment camera’s beschikbaar. Zo zijn er dus camera’s die beweging kunnen detecteren maar ook camera’s die je op afstand kan laten draaien of kantelen. Verder zijn er camera’s voor binnen en voor buiten. De camera’s voor buiten zijn echt weerbestendig zodat ze er niet al na het eerste regenbuitje mee op zullen houden. Er is voor iedere portemonnee en wens wel wat wils. Je kunt het uiteraard zo duur en geavanceerd maken als je zelf wilt.

Deze camera’s zijn gemakkelijk online te bestellen. Je kan dus zelf kiezen op welke plek je de camera zou willen ophangen. Ik denk dat niets een zorgeloze vakantie nog in de weg zal staan. Als je dat wilt, kun je dus zelfs vanaf je vakantie bestemming checken of het thuis allemaal naar wens gaat.

Geef een reactie