Nieuws

Ga je binnenkort op reis naar Mexico? Dit moet je weten! 

Ga jij binnenkort eindelijk je droomreis naar Mexico maken? Dan heb je veel te doen; van het boeken van verschillende verblijfplaatsen en uitjes tot aan het het controleren of je een visum nodig hebt en het halen van de nodige vaccinaties. Wil jij zeker weten dat je aan alle eisen voldoet om Mexico in te mogen reizen? Lees dan snel verder om te ontdekken welke eisen er precies gelden en ga goed voorbereid op reis! 

 

#1 Vaccinaties Mexico

Voor je reis naar Mexico zijn er geen verplichte vaccinaties. Wel worden er een aantal vaccinaties Mexico aanbevolen. Dat zijn de vaccinaties tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio), tegen rabiës en tegen hepatitis A. Daarnaast kan het, afhankelijk van je persoonlijke situatie en reisgeschiedenis, aanbevolen worden om een hepatitis B vaccinatie te halen. Meer weten over de vaccinaties die je nodig hebt voor je reis? Bezoek dan de website van reisprik

#2 De visumeisen in Mexico 

Heb je een Nederlands paspoort? Dan heb je als toerist geen visum nodig wanneer je minder dan 180 opeenvolgende dagen in Mexico verblijft. Let op: je paspoort moet bij aankomst in Mexico nog minimaal 6 maanden geldig zijn en tenminste één volledig lege visumpagina bevatten. Ook moet je, wanneer je visumvrij Mexico in wil reizen, het vliegticket naar je volgende bestemming of een retourticket kunnen overleggen en kunnen laten zien dat je voldoende financiële middelen hebt om je reis, verblijf en meer mee te bekostigen. Controleer altijd bij je luchtvaartmaatschappij of zij visumvrij reizen toestaan. 

#3 Gezond op reis

Ga je op vakantie naar Mexico? Dan is het belangrijk om te weten dat er daar muggen zijn die ziektes zoals malaria, zika en dengue kunnen overdragen. Zorg er daarom voor dat je beschermende kleding draagt, onder een muskietennet of klamboe slaapt en dat je deet of een ander insectenwerend middel gebruikt om je onbeschermde huid mee te beschermen. In Mexico kun je het kraanwater niet drinken, dus zorg dat je mineraalwater aanschaft of dat je het water kookt voordat je het drinkt, je tanden ermee poetst, je eten mee wast, et cetera. Verder is het in Mexico vaak erg warm en schijnt de zon veel. Zorg er dan ook voor dat je jezelf goed beschermt tegen de zon en dat je voldoende water drinkt. In luchtige, katoenen kleding zul je in Mexico het meest comfortabel kunnen reizen.

Laat een antwoord achter