all inclusive Turkije
Nieuws

De zomervakantie voor Titanic liefhebbers

Voor deze zomer heb ik het wonderlijke Turkije op het oog. Turkije is bekend om de vele luxe all inclusive vakantie mogelijkheden. Deze zomer wil ik dan ook puur ontspannen en genieten van een periode waarin niets moet. Lekker luieren en een verkoelende duik in een schitterend zwembad nemen. Dat is het plan. In mijn zoektocht naar een hotel ben ik tot de conclusie gekomen dat ik toch een keer naar misschien wel het bekendste hotel aan de Turkse Riviera moet gaan: het Titanic hotel!

Het hotel

Het Titanic hotel, gelegen aan de Lara (zandstrand) strook, is compleet gebouwd naar het originele Titanic schip. Het is verder uitgebreid tot een 5-sterren resort. In totaal heeft het hotel bijna 600 kamers beschikbaar en het hoofdgebouw telt 9 verdiepingen.

In het hotel zijn er tal van faciliteiten. Er zijn diverse sportmogelijkheden, zoals tennis courts, beachvolleybal, basketbal en een fitnesscentrum. Natuurlijk kan een spa met drie verschillende sauna’s, stoombaden en het toepasselijke Turkse bad, niet ontbreken. Ook zijn er meerdere buitenzwembaden en binnenzwembaden. Het terrein vult zich dan ook met loungeplekken, parasols, een bar en alle ligbedden en handdoeken-service zijn gratis te gebruiken.

En natuurlijk zijn er dan nog een kamers. Deze zijn ingericht, net als het hotel, in de stijl van Titanic. Volgens bezoekers zijn de liften in de lobby van glas en zijn er vele open ruimtes die in alle details zijn voorzien. Ook het entertainment gedurende de dag en in de avond is toegespitst op de Titanic sfeer.

De locatie

Er zijn op het terrein winkels, een kapsalon en diverse restaurants. Mocht dit niet genoeg zijn, dan ligt 12 kilometer verderop het historische en gezellige centrum van Antalya. In het centrum van Antalya zijn er een aantal zijn er een aantal moskeeën en pleinen die ik wil bezoeken. Ook is Antalya op dit moment populair om de badplaats Belek. Belek is een bijzonder landschap met pijnbomen en eucalyptusbomen. Een mooie plaats om wat te golfen, genietend van de omgeving.

Boeken maar!

Het lijkt me dat ik mij zeker niet zal gaan vervelen en ik ben benieuwd hoe dit hotel gaat zijn. Maar wanneer je een titanic fan bent, zoals ik, dan mag deze eigenlijk niet ontbreken op je reis-bucketlist. Ik heb gekozen voor een ultra all inclusive boeking van 8 dagen. Hierin zijn alle dagen voorzien van ontbijt, lunch, diner en drinken (ook een aantal alcoholische drankjes).

Je zou verwachten dat deze reis een flink prijskaartje heeft, maar uiteindelijk was ik ongeveer 450 euro kwijt, inclusief vluchten en transfers.Er zijn op dit moment nog verschillende all inclusive Turkije vakantie aanbiedingen beschikbaar. Weet jij al wat jij gaat doen deze zomervakantie?

Geef een reactie