luchtbed kopen
Nieuws

Voor het eerst kamperen

Je hebt besloten dat je voor het eerst gaat kamperen. Super leuk en je hebt de oude tent van je ouders gekregen en een kookstel, zodat je eten kunt maken. Een slaapzak, zaklamp en een weekendtas heb nog wel in de kast liggen. Het enige wat je nog rest te doen is; een luchtbed kopen. Je wilt natuurlijk niet op de hard ondergrond liggen. Je gaat op onderzoek uit en kijkt welke luchtbedden er allemaal zijn. 

Welke luchtbed past in je tent? 

Voordat je een luchtbed koopt is het handig om te meten hoe groot de binnencabine van je tent is. Als je dit weet, dan weet je ook hoe groot je luchtbed maximaal kan zijn. Wanneer je in een kleine tent gaat trekken door een land,  kun je ervoor kiezen om een slaapmatje te kopen die je makkelijk kunt uitrollen, die zichzelf opblaast en die je daarna ook weer makkelijk op kunt rollen. Een slaapmatje past makkelijk in een klein tentje. Een tweede optie voor een kleine tent is een noppenmatras of een ander dun matrasje. Hiervoor geldt ook dat je deze makkelijk kunt oprollen. Wanneer je een grote tent meeneemt om te kamperen, omdat je bijvoorbeeld met meerdere personen bent, of omdat je lekker veel ruimte wilt, dan kun je kiezen voor een tweepersoons luchtbed.

Welke soorten luchtbedden zijn er?

In voorgaande tekst hebben we al een onderscheid gemaakt tussen slaapmatjes, dunne matrasjes en een tweepersoons luchtbed. Hiervoor zijn ook weer verschillende opties. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een extra sterk luchtbed te nemen, dit wordt ook wel een outdoor luchtbed genoemd. Een outdoor luchtbed gaat bijna nooit lek. Hiermee kun je dus ook lekker een avond onder de sterrenhemel in de buitenlucht slapen. Een tweede onderscheid wat gemaakt kan worden voor een luchtbed is de hoogte van een luchtbed. Hoge luchtbedden geven het lichaam meer steun en zullen comfortabeler zijn dan een lager luchtbed. Tot slot bestaan er ook luchtbedden met een ingebouwde pomp. Met een ingebouwde pomp in je luchtbed ben je van een gemak voorziet en hoef je zelf alleen maar de pomp aan te zeggen. 

Ready, set, GO Camping

Je hebt je onderzoek gedaan en heb je ingelezen welke luchtbedden er allemaal bestaan. Zelf zou je kiezen voor een regulier tweepersoons luchtbed die het meest gekozen wordt. Maar omdat je samen met je vriend(in) gaat kamperen wil je toch even overleggen voordat jullie samen een luchtbed kopen. Jullie moeten ten slotte beide lekker kunnen slapen op de camping!

Geef een reactie