Nieuws

Vaker een advocaat inschakelen

Rechtzaken, het liefst hebben we er zo weinig mogelijk van in ons leven. Ten eerste kun je natuurlijk in een rechtszaak belandden als je verdacht wordt van een misdrijf, dit is helemaal een gebeurtenis die je nooit tijdens je leven wilt meemaken. Maar veel voorkomender voor de normale burger zijn juridische conflicten rondom geld of relaties. Denk aan bedrijfsconflicten en echtscheidingen. De meeste mensen willen rechtszaken ten alle tijden vermijden. Advocaten zijn peperduur en sowieso zul je ook ontzettend veel tijd kwijt zijn aan een rechtszaak. Maar altijd rechtszaken en juridische kwesties vermijden is niet altijd voordelig. In dit artikel bespreken we situaties waar je toch beter een advocaat in kunt schakelen.

Consumentenrecht

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. We kopen iet wat we gezien hebben online en het blijkt gigantisch tegen te vallen. Wat de verkoper beloofd had bleek het product niet in het echt te zijn. Dit is ontzettend frustrerend voor consumenten. Als het gaat om een relatief goedkoop product dan is het nog niet zo’n probleem. Maar wanneer je iets duurs hebt gekocht en het product is niet goed of wordt kapot aangeleverd dan is het zeer frustrerend. Vaak bieden bedrijven een vervanging aan of een reparatie. Maar je kunt ook je geld terugeisen. Uit persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat een bedrijf na drie keer repareren en weer kapotgaan bleef weigeren om gewoon het geld terug te geven. Bijna was ik gezwicht maar toen besloot ik een advocaat in te schakelen. Al heel snel daarna kreeg ik plotseling wel mijn geld terug.

Letselschade

In een ongeluk terecht komen en daardoor letsel hebben is al erg genoeg. Maar het is helemaal verschrikkelijk wanneer dit ongeluk duidelijk door iemand anders veroorzaakt is. In dat geval zit je zelf met de gebakken peren zonder dat je er iets aan kon doen. Er zijn veel gevolgen die een dergelijk ongeval kan hebben. Denk aan misgelopen inkomsten door arbeidsongeschiktheid. Daarnaast kun je ook psychische klachten aan het ongeval overhouden. Om deze letselschade te verhalen kun je een advocaat inschakelen. Een goede letselschadeadvocaat kan kosteloos financiële vergoedingen afdwingen bij de verzekeraar. Soms wil een verzekeraar namelijk nog best moeilijk doen, bijvoorbeeld betreffende een whiplash die vaak moeilijk aan te tonen is. Ook in dat geval kan een goede advocaat in je hoek al het verschil maken. Wees dus niet bang om voor jezelf op te komen in juridische kwesties. Een advocaat kan je beschermen. Een lokale letselschade advocaat zoals een letselschade advocaat Schiedam kan je altijd het beste helpen. 

Geef een reactie