Nieuws

Drie leuke steden voor een tripje binnen Nederland

Een stedentrip kan heel goed zijn om even te ontspannen, even bij te kletsen met vrienden/vriendinnen of weer wat dichter bij je partner te komen. Alleen bij een stedentrip naar het buitenland kunnen de kosten nog best wel eens oplopen. Een vlucht van een paar honderd euro, een paar nachten hotel en dan nog de extra kosten ernaast zoals eten, winkelen en bezienswaardigheden. Gelukkig kan je ook binnen Nederland heel leuk een nachtje weg. Je hebt dan niet de kosten van een vlucht en kunt ‘gewoon’ een of twee nachtjes gaan. Hieronder heb ik een aantal steden op een rijtje gezet die erg leuk zijn voor een stedentrip binnen Nederland! 

Rotterdam 

De eerste stad waar ik aan moest denken, en toevallig laatst ben geweest, is Rotterdam. Van Rotterdam weten de meeste mensen eigenlijk heel weinig. Ze kennen misschien wel de Erasmusbrug en de Markthal, maar Rotterdam heeft nog zoveel meer te bieden! Zo heb je bijvoorbeeld verschillende foodhallen, hippe musea en knusse barretjes. En als je kiest voor een hotelletje in het centrum, is alles eigenlijk wel op loopafstand. En alles wat niet op loopafstand is, kan je ook goed met het openbaar vervoer doen. Het openbaar vervoer in Rotterdam is namelijk heel goed geregeld. Dus google even ‘hotel rotterdam centrum’ en dan krijg je genoeg leuke hotels die je kunt boeken! 

Utrecht 

Ook Utrecht vind ik een erg leuke stad. Dit komt een klein beetje doordat ik ook gek ben op Amsterdam, maar die stad eigenlijk veel te druk vind. Utrecht is eigenlijk gewoon Amsterdam in het kleiner en rustiger. Het centrum bestaat ook uit van die schattige grachtjes. En in de zomer kan je zelfs onderaan de gracht eten, omdat het water dan heel laag staat! Ook zijn er net zoals in Amsterdam leuke restaurantjes, winkeltjes en is het gewoon heel leuk om rond te wandelen. Alleen dan niet met al die toeristen voor je neus!

Groningen

Tot slot is Groningen echt een super leuke stad. Ook wel een studentenstad, dus daar moet je een beetje van houden. Maar ook als je zelf geen student bent is Groningen gewoon erg gezellig. Voornamelijk zijn er veel barretjes en terrasjes, dus in de zomer is het erg goed vertoeven in Groningen. In de winter ben ik er nog nooit geweest, maar ik neem aan dat je dan ook gewoon een leuk weekend kunt hebben. Voor Groningen moet je alleen misschien een paar dagen uittrekken, omdat het voor de meeste mensen iets verder rijden is. Maar als je toch al erg Noordelijk woont, of gewoon genoeg dagen vrij hebt, zou ik het zeker aanraden! 

Geef een reactie