Nieuws

Tenten zonder vakantiebestemming

Denkend aan tenten, is het eerste woord dat bij velen naar boven zal komen: camping. De meeste mensen associëren tenten meestal gelijk met vakantie, even lekker een paar dagen op de camping staan. Maar tenten kunnen ook hele andere bestemmingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de grote feesttenten met carnaval in het dorp. Tenten kunnen meerdere functies hebben dan voor de vakantie.

Evenementen

Tenten kunnen niet alleen meerdere functies hebben dan voor vakantie, maar ook meerdere formaten. De grote feesttenten met carnaval zijn van een heel ander kaliber dan de kleine vakantie tentjes. Zulke tenten voor grote evenementen koop je dan ook niet zomaar een twee drie bij de Decathlon of online bij bol.com, daar zijn speciale bedrijven voor. Kontent Structures is een voorbeeld van een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verhuur van evenementen tenten. En ook onder de evenement tenten zijn er weer verschillende soorten, zoals VIP tenten of festivaltenten. Het is dan ook verstandig om een gespecialiseerd bedrijf in te huren voor het opzetten van zulke grote tenten. Het zou wel een domper zijn als de tent midden op de dag instort bovenop alle festivalgangers.

Werk, opslag of woning

Naast evenement tenten, zijn er ook speciale tenten voor bedrijven om in te werken of om als tijdelijke opslag te gebruiken. Ook hier geldt weer dat deze tenten van een heel ander formaat zijn dan de standaard vakantietent. Hoewel opslagtenten voor zich spreken, klinken werktenten misschien een beetje raar. Hier moet u denken aan grote tenten voor bijvoorbeeld beurzen en congressen. Daarnaast zijn er ook nog speciale tenten om tijdelijk in te wonen. Het is ondenkbaar om het hele jaar in een kleine camping tent te wonen, maar er zijn dus speciale tenten voor tijdelijke huisvesting. Al deze tenten zijn tijdelijk te huur, maar de tenten verkoop is ook een serieuze business.

Overige functies

Naast de evenementen zelf, kan een tent ook een ondersteunende rol hebben. Bij sportevenementen kan de tent bijvoorbeeld als EHBO-accommodatie fungeren. Of de tent kan als entree dienen, of om eten en drinken te serveren. Een gebruik van de tenten die tegenwoordig steeds populairder wordt is voor bruiloften. Stel je een bruiloft voor aan het strand, of op de Veluwe. Na de prachtige buiten ceremonie kunnen de gasten in de tent genieten van een hapje en drankje. In de tent kan ook een vloer gelegd worden waarop gedanst kan worden. Een grote tent biedt enorm veel mogelijkheden om te gebruiken en een feest compleet te maken!

Laat een antwoord achter