E-bike
Nieuws

Lekker groen op vakantie met de e-bike

Mensen in Nederland gaan steeds meer op vakantie. De reizen gaan steeds verder, en mensen gaan ook vaker per jaar. Ook pakken mensen vaker het vliegtuig in plaats van de auto of trein. Al dit op vakantie gaan heeft een zware tol op het milieu. Ik was me hier nooit van bewust, totdat een goede vriend van mij vertelde over de CO2 uitstoot die vrijkomt bij een vliegreis. Ik schrok er enorm van. Per vliegreis per persoon smelt er een aantal kubieke meters poolijs. Toen ik een vakantie wilde boeken voor afgelopen zomer voelde ik me te schuldig om alsnog een vliegreis te bestellen. Toen bedacht ik me dat ik deze zomer ook lekker thuis op vakantie kan gaan. Vorige zomer was het zulk mooi weer in Nederland dat een verre reis naar de zon toch al overbodig is. Maar hoe langer ik erover nadacht hoe saaier ik het vond om gewoon in Nederland te blijven. Misschien de buurlanden bezoeken is al leuker, zo zie je nog eens wat nieuws. Maar wat is een goed vervoersmiddel om mee op stap te gaan? Auto’s vervuilen alsnog, maar fietsen is wel erg ver…

Op verre fietsvakantie met een e-bike

Toen kwam het bij me binnen, ik ga op vakantie met een e-bike! Ik heb toch al lang zitten twijfelen of ik een e-bike wilde om mee naar werk te fietsen. Met een elektrische fiets op fietsvakantie is natuurlijk de oplossing voor mijn probleem. Zo kan ik moeiteloos de buurlanden bereiken op de fiets, zonder eerst met de auto te hoeven. Toen ik mijn vrienden vertelde over mijn plan voor de zomer was iedereen razend enthousiast. In België en Duitsland wordt het waarschijnlijk ook lekker weer, en er zijn ontzettend veel leuke plekken om te bezoeken. Juist ook omdat deze landen zo dichtbij zijn, heb ik nooit echt de moeite genomen om ze goed te ontdekken. Met deze vakantie kan dat wel!

Waar moet je aan denken met een e-bike vakantie?

Er zijn natuurlijk een aantal dingen anders aan een e-bike vakantie, vergeleken met een gewone vakantie. Je hebt natuurlijk een accommodatie nodig waar de fiets opgeladen kan worden. Daarnaast kun je maar weinig bagage meenemen. Je kunt er voor kiezen om op fietsvakantie te gaan. Lekker met een klein tentje en weinig bagage op stap. Een huisje huren waar alle benodigdheden aanwezig zijn kan natuurlijk ook. Dan hoef je alleen met je kleding en toiletspullen op vakantie!

Wat je ook kiest, een e-bike vakantie is gegarandeerd een succes. Je bent lekker actief en een met de natuur, zonder het milieu te belasten. Koop, huur of leen een e-bike en ga ervoor!

Geef een reactie