Magnesium
Nieuws

Lekker ontspannen op vakantie gaan

Wat een heerlijk vooruitzicht: de vakantieperiode komt eraan. Aan de andere kant: er moet nog veel gedaan worden voor je eindelijk echt op vakantie kunt gaan. De losse eindjes op je werk moeten nog gedaan worden. Je wilt alle was nog weghebben (waar komt die toch iedere keer weer vandaan?). De oppas voor je huisdieren moet nog geregeld worden en je kinderen hebben nog de eindmusical op school. Nog even flink stressen dus. Het gevolg is ook dat je straks, als de vakantie echt is begonnen, eerst moet ontstressen voor je gezellig kunt zijn. Je kunt daar ook nu al mee beginnen. Zorg dat je voldoende slaapt en neem een voedingssupplement als magnesium. Dat kan voor ontspanning zorgen.

Is dat niet een beetje overdreven?

Nou, nee. Want magnesium kán zorgen voor meer ontspanning en een betere concentratie. Daarbij is “kan” wel het belangrijkste woord. In hoeverre het werkt, is medisch niet bewezen. Stress is in ieder geval niet goed voor je lichaam. Lig je wel eens in je bed en willen je benen niet lekker blijven liggen? Heb je wel eens zo’n spiertje naast je oog dat maar blijft trillen? Allemaal voorbeelden van wat stress met je lijf doet. Door magnesium in te nemen (natuurlijk in overleg met je behandelend arts) kun je wellicht deze vervelende bijwerkingen van stress tegengaan. Ga echter niet op eigen houtje dit voedingssupplement slikken. Heb jij vaak last van stress en vermoeidheid? Dan kan er ook een andere oorzaak zijn. Raadpleeg ook dan een specialist.

De weken voor je vakantie

Hoe vaak hoor je niet dat mensen, na een jaar hard werken, de eerste paar dagen van de vakantie geveld worden door een flinke griep of nare verkoudheid? Heel vaak, toch? Misschien loop jij het zelf ook wel iedere keer weer op. Dit is over het algemeen een mentale kwestie. We geven onszelf niet de ruimte om ziek te worden als we aan het werk zijn. Deadlines hier, afspraken daar, oh en die ene meeting! Er is simpelweg geen tijd om uitgeschakeld thuis te zitten. Een oplossing kan zijn dat je in de weken voor de vakantie alvast een dag minder gaat werken. Zo geef je jouw lichaam alvast wat meer rust. Dat kan echter niet altijd. Maak dan, per dag, een lijstje met (realistische!) doelen en zorg zo dat je inzichtelijk maakt voor jezelf wat je nog wilt doen en wat je nog moet doen.
Magnesium

En dan is het vakantie

Het grote genieten kan dan eindelijk beginnen. Of je nu gaat kamperen in Nederland of naar een all-inclusive luxe resort gaat in een (ver) buitenland – dat maakt niet uit. Vakantietijd is tijd voor jezelf en voor je gezin. Probeer daarom ook de vakantie zelf niet vol te proppen met allerlei dingen die je moet doen. Ga af en toe gewoon eens zitten met een boek of met je koptelefoon op. Doe gewoon eens niks. Dan merk je dat je batterij weer goed opgeladen is als je, na je vakantie, weer aan het werk mag.

Laat een antwoord achter