Michael Kors tassen
Nieuws

Op naar een totaal ander soort stress

Stel, je staat op het vliegveld op je vakantiebestemming, je bent op zoek naar je dure Michael Kors tassen, en kan alleen maar hopen dat ze niet kwijt zijn. Want eigenlijk waren de tassen nog duurder dan de inhoud. Als je dan eindelijk je tassen hebt gevonden kun je weer verder gaan, maar nu moet je nog op zoek naar een rit naar het resort. En jij en je reispartner spreken allebei de taal niet. Hoera, we gaan op vakantie.

Vakantie is stressvol

Het hele punt van een vakantie is eigenlijk dat je er even tussenuit gaat en juist geen last hebt van alle stress van het dagelijks leven. Maar verrassing, vakantie is net zo stressvol, misschien zelfs wel meer. Want je wilt natuurlijk niet dat er iets fout gaat wat je hele vakantie verpest, en daardoor ben je alleen nog maar meer op je hoede. Je zou eigenlijk hartstikke relaxed moeten zijn, maar nee, je bent alsnog bezig met alles wat dan wel mis zou kunnen gaan. Geniet je dan wel echt van de vakantie?

Hoe dichterbij, hoe minder stress

Autovakanties zijn vaak minder stressvol dan vliegvakanties, omdat je je eigen spullen gewoon bij je kunt houden, en je hoeft je geen zorgen te maken over die vreemdeling die jullie veilig naar de bestemming moet brengen. Het duurt vaak wel wat langer om met de auto te reizen, maar met een paar leuke cd’s valt dat ook wel weer mee. Je kunt tenslotte ook gewoon wat dichter bij huis blijven en het alsnog prima naar je zin hebben. Want daar gaat het toch om als casual-vakantieganger? Het naar je zin hebben. Als je een wereldreis wilt maken dan is dat allemaal anders, maar als je er even tussenuit wilt dan kan dat ook gerust in een leuk dorpje in Frankrijk.

Doe wat je niet laten kunt

Maar ja, als je dan toch echt een keer naar die verre bestemming wilt gaan omdat je iedereen er maar over hoort praten, dan moet je dat lekker doen ook. Doe wat je niet laten kunt, het is tenslotte jouw vakantie, en niemand anders heeft daar wat over te zeggen. Nou ja, je bankrekening misschien. Maar als je echt zoekt naar iets ontspannends omdat je tot aan je oren in de stress geschoten bent, dan kun je misschien beter een dagje spa doen. Of ergens dichterbij op vakantie gaan, je weet maar nooit hoe leuk het kan zijn.

Geef een reactie