daily paper
Nieuws

Mooi merk met Afrikaanse roots

Natuurlijk is dit een blog die gaat over vakantie. Zon, zee en strand. Nu kwam ik laatst een heel gaaf kledingmerk tegen waar ik eigenlijk toch een blog over wil schijven ook al valt het een beetje buiten het onderwerp waar ik normaal gesproken over schrijf. Zelf kende ik het merk eigenlijk niet dus ik heb er wat onderzoek naar gedaan. Ik heb het over het merk Daily Paper. De foto hierboven is natuurlijk een grapje.

Jong merk

Voor een kleding merk zijn ze nog niet zo lang bezig. Het merk is namelijk in 2010 opgericht. Ze zijn gevestigd in Amsterdam. Het is dus een echt Nederlands merk (met een knipoog naar de Afrikaanse roots). Het leuke is dat ze nog niet zo heel lang bezig zijn, maar al wel aardig aan de weg timmeren. Het merk zelf wordt steeds bekender. Vooral hun kenmerkende broeken zie je wel een langs komen. Dat zijn die broeken met zakken aan de voorkant en twee zwarte labels met de tekst ‘Daily Paper’ er op. Veel van hun andere kleding maakt ook gebruik van deze labels waardoor het merk over het algemeen gemakkelijk te herkennen is.

Oorsprong

Zoals ik al eerder aangaf is Daily Paper is een collectief met Afrikaanse roots. Dit zie je ook terug in hun kleding. Van oorsprong hadden ze een mannenlijn. Inmiddels is er ook gave vrouwkleding te verkrijgen. De knipoog naar de Afrikaanse roots zie je vooral terug in de mooie details, prints en fijne stoffen. Daarnaast hebben ze een mooi logo. Het lijkt op een soort Afrikaans schild (mijn eigen interpretatie).

Collectie

Ze hebben een grote collectie. Eigenlijk alles wat je kan bedenken: broeken, shirts, truien, jassen, overhemden, caps en ga zo maar door. Zowel voor mannen als vrouwen te dragen. Daarnaast hebben ze ook een lijn voor baby’s ontworpen. Deze lijn is op dit moment nog niet zo groot maar ik heb het vermoeden dat ze dit nog wel gaan uitbreiden in de toekomst.

Voor iedereen

Deze mode is voor iedereen toegankelijk. Hoewel de modellen die op de website kleding showen voornamelijk een donkere huidskleur hebben, staat de kleding op een blanke huidskleur ook mooi.
Als je een blanke huid hebt, wil ik je als tip wel meegeven op de kleuren te letten die je wilt aanschaffen. Sommige kleuren kun de huid namelijk wat bleker maken.
Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, kan je natuurlijk altijd een kijkje nemen op de website en je eigen mening vormen.

Laat een antwoord achter