glamping tent
Nieuws

Het beste van beide werelden in een glamping tent

Een paar dagen geleden heb ik een blog geschreven over op vakantie gaan en dat de mogelijkheden onbeperkt zijn. Het ligt vaak aan je eigen budget wat je wel en niet zou kunnen doen tijdens een vakantie of een reis. In die blog heb ik een aantal mogelijkheden genoemd qua bestemming/onderkomen. Nu is het zo dat ik opmerkte dat ik eigenlijk een van de leukste mogelijkheden ben vergeten. Dat is namelijk glamorous kamperen in een glamping tent.

Glamorous?

Ik hoor het je al denken. Hoe kan je nu glamorous kamperen. Ik moet toegeven dat ik dat zelf in eerste instantie zelf ook dacht. Toch hoor je het steeds vaker. Ook van mensen die normaal gesproken helemaal niet van kamperen houden. Zelf zou ik het misschien niet zo snel glamorous noemen maar eerder zeer luxe kamperen.

Ok, luxe dan?

Eigenlijk kan je het zien als een appartement met een tentdoek er om heen. Het heeft alles wat je nodig hebt om je verblijf comfortabel en aangenaam te maken. Zo kun je slapen in een gewoon bed, kun je gebruik maken van je eigen douche en w.c. , kan je lekker neerploffen op je eigen bank of luxe stoelen en kun je gebruik maken van je eigen keukentje. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je met je w.c.-rol over de camping moet lopen. Of dat je moet wachten bij een douchehokje en er dan vervolg achter komt dat je de muntjes bent vergeten.

Verder spreken we nu niet over die kleine koepeltentjes of over die tentjes die zichzelf opzetten als je ze in de lucht gooit. Het zijn echt zeer grote en ruime tenten. Een van de grootste tenten is rond de 65 vierkante meter. Daar is een gemiddeld Amsterdams appartement niets bij!

Nederlandse kwaliteit

Het leuke is dat er een bedrijf in Nederland is gevestigd dat zich heeft gespecialiseerd in luxe tenten. Ze bestaan sinds 2009 en zijn een enorm snel groeiend bedrijf. Om te kijken waar je terecht kan om eens een keer een luxe tent uit te proberen kan je op hun website op het kaartje klikken. Je zult dan zien dat je niet per se in Nederland hoeft te blijven om in zo’n tent te kunnen overnachten.

Het is eigenlijk de perfecte combinatie als je van rust en natuur houdt maar toch wilt genieten van een klein beetje luxe. Neem het eens in overweging als je je volgende vakantie aan het plannen bent.

Geef een reactie