Vliegvakantie frustraties

Schiphol is voor vele Nederlandse reizigers de definitie van een haat liefde relatie. Het is natuurlijk een behaaglijk gevoel om op Schiphol te arriveren met een vakantie voor de boeg. Het kriebelende gevoel in de onderbuik die jouw de positieve spanning bezorgd met het idee “waar zouden we nu eens terecht komen” of “wat fijn om eindelijk weer terug te keren naar mijn favoriete bestemming”. Terwijl de dopamine door je lichaam heen giert ben je blind voor de frustrerende taferelen die zich in jouw nabije omgeving afspelen. Of toch niet?

vliegvakantie

Surviving Schiphol

De prominente ergernissen op Schiphol hebben op iedereen een ander effect. De ene hoopt maar snel in het vliegtuig te zitten, terwijl de ander niet uit de taxfree weg te sleuren is. Veel mensen speuren in het voor-vluchtse tijdvak nog even de boekenwinkel door naar een stuk literatuur om op vakantie eens even lekker in te duiken. Of nog even snel even een luchtje aanschaffen voor de sex-appeal. Het is allemaal erg handig maar brengt ook veel ergernissen met zich mee, vooral voor andere mensen. Dan staat er weer iemand voor je bij de kassa die kalmpjes opzoek is naar zijn boarding pas omdat hij vergeten was dat je dat moet laten zien. Of staat er iemand driftig de halve luchtjeswinkel over zichzelf heen te spuiten waardoor hij vervolgens lijkt op een lekke, wandelende bus toiletverfrisser. En dan loop je haastig naar de gate omdat de tijd vliegt op zo’n hectische luchthaven, en dan loopt er weer een complete familie die blijkbaar geen haast heeft de boel op te houden.

Door de hectiek die Schiphol met zich meebrengt is het vaak een compositum van frustraties. Sommige mensen kunnen zich hier eindeloos aan ergeren en sommige die laten het lekke rover zich heenkomen. De ene beschouwd de vliegreis als het begin van de vakantie, en de ander als een nodig kwaad om de bestemming te bereiken.

De lucht in

Zodra je in het vliegtuig zit en de bagage in de cabines gepropt is, is het tijd om op te stijgen. Dit brengt ook weer verschillende gevoelend naar boven per persoon. Sommige staan er redelijk positief in, een paar uur lekker spelletjes doen, boekje lezen, filmpje kijken, relaxen, etc. Maar er zijn ook altijd weer de mensen die het geluk niet mee hebben zitten, positief of niet. Zo gebeurt het wel is dat het jonge stel achter je hun pasgeboren nageslacht mee neemt op reis. In principe niks mis mee, als je doof bent. Maar fijne vlucht of niet, iedereen is altijd wel blij om op de bestemming aan te komen en de vakantie echt van start te laten gaan! Lees meer over de ideale vakanties bij onze blogs.