fietsvakantie op texel
Nieuws

Fietsen op Texel: een heeerlijke voorjaarsvakantie!

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland. Door de gunstige ligging, voor de kust van Noord-Holland en de korte vaartijd is Texel populair onder vakantiegangers uit binnen- en buitenland. Reisgids Lonely Planet zette Texel op de negende plaats van de tien mooiste locaties om te bezoeken in Europa. En dat snappen wij heel goed!

Slechts 20 minuten varen

De veerboot vertrekt vanuit Den Helder en is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Den Helder beschikt over een NS-station en ruime parkeergelegenheid op loopafstand van de veerhaven. Op de veerboot begint het echte vakantiegevoel. De overtocht over het Marsdiep duurt slechts 20 minuten. Tijdens de overtocht geniet je van de zilte lucht en een frisse zeewind. Tijdens zonnige dagen vertoef je het beste op het zonnedek.

Lekker fietsen!

Hoe verken je Texel het beste? Op de fiets! Op het eiland beschik je over meer dan 200 kilometer aan fietspaden.  De fietsmogelijkheden zijn perfect op Texel. Wil je zo veel mogelijk van het eiland zien, dan bieden de routes van het Fietsknooppunt uitkomst. Deze routes brengen je over het hele eiland, door duinen, weilanden en bossen. De mooiste route brengt je langs de Waddenkust, over de dijk. Hou er rekening mee dat iedereen deze route volgt en het op de dijk druk kan zijn.

VVV Texel heeft een speciale Lammetjesfietsroute bedacht. Deze route is 35 kilometer lang en je zult dan gaan fietsen langs heel veel schapen en natuurlijk ook lammetjes. Naast de Lammetjesroute is er ook een Bloembollenroute te fietsen. De bloemen staan in bloei vanaf april tot medio mei. Wist je trouwens dat in totaal 200 ha aan bloemenvelden op Texel te vinden is?

Fietsverhuur

Wil je fietsen op Texel dan kan je natuurlijk je eigen fiets meenemen. De veerboot beschikt over voldoende stallingsruimte om je fiets tijdens de overtocht te stallen. Om de kosten hoef je het niet te laten, een retourtje voor je fiets kost maar vijf euro.

Ga je voor gemak dan huur je een fiets bij Fietsverhuur Texel. Reserveer je online, dan staat je fiets van tevoren klaar. Huurfietsen zijn moderne fietsen van hooguit een paar jaren oud. Over het onderhoud hoef je je geen zorgen te maken. In de rustige wintermaanden worden alle fietsen van onderhoud voorzien, zodat ze bij aanvang van het seizoen in perfecte staat verkeren. Mocht je onderweg toch pech krijgen, dan is een telefoontje naar de verhuur voldoende om je fiets om te ruilen voor een andere, zodat je zonder zorgen verder kunt fietsen!

 

 

Geef een reactie